Skip to main content

De week dat de herfst officieel begon werd het toevallig ook 5 graden kouder, grijzer, viel er steeds meer regen en waren de bladblazers alweer te horen. Ik heb zelf een haat liefde verhouding met de herfst. Ik ben aan de ene kant niet zo’n fan van regen, harde wind en kou. Maar aan de andere kant hou ik wel van die frisse ochtendkou met een zonnetje, en kan ik enorm genieten van een avondje op de bank met een serie en een deken. Een ander voordeel van de herfst zijn de ontbijtjes en gerechten die erbij horen. Zo bedacht ik van de week dit ontbijt: appelmoes met kaneel en kokosyoghurt.

Ingrediënten

(Dit recept is voor twee personen)

  • 2 appels
  • 300 g kokosyoghurt
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje rozijnen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de appelmoes. Snij de twee appels in kleine blokjes. Ik schil de appels niet, omdat de meeste vitamines precies onder de schil zitten en de schil zelf is een goede bron van vezels.
  2. Doe de appelstukjes in een pannentje met 100 ml water en laat het 15 min. koken. Als de appelstukjes helemaal zacht zijn, haal je het pannentje van het vuur en prakje het tot appelmoes. Je kunt ook even de staafmixer erop zetten. Let op: is er tijdens het koken iets teveel vocht vrij gekomen? Verminder dan eerst de hoeveelheid vocht voordat je gaat prakken of pureren. Anders krijg je een te slappe appelmoes.
  3. Voeg de speculaaskruiden toe aan de appelmoes.
  4. Vul twee glaasjes of bakjes met de kokosyoghurt. Wil je een warm ontbijt? Laat de appelmoes dan niet afkoelen maar doe deze direct op de kokosyoghurt.
  5. Als laatste stap bestrooi je de glaasjes of bakjes met een handje walnoten en rozijnen.

Heb je niet zoveel tijd in de ochtend? Maak dan de appelmoes een avond van tevoren!