Skip to main content

Meer over mij

Leuk dat je meer wilt weten over mij. Ik ben Brigit Leegwater, 31 jaar oud en ik woon in Haarlem. Ik startte mijn carrière als tekstschrijver en webdesigner, maar inmiddels ben ik omgeschoold tot orthomoleculair therapeut. Een aantal jaar geleden ging het niet zo goed met mijn gezondheid. Ik had darmklachten, was vaak extreem moe, had een mistig hoofd en kwam kilo’s aan, ondanks dat ik gezond at en fanatiek sportte.

Hier startte mijn zoektocht naar de oorzaak en de oplossing. Ik ging naar een orthomoleculair therapeut en aan de hand van een uitgebreid bloedonderzoek, kwam ik erachter dat ik Hashimoto had. Dit is een auto-immuunziekte waarbij de schildklier ontstoken raakt en traag gaat werken. Deze ziekte is bij mij ontstaan door een verstoring in mijn biologische klok en een lekkende darm. In dit stadium had ik eigenlijk nog niet zoveel kennis over het lichaam. Hierdoor was ik in de veronderstelling dat de ziekte zich wel zou oplossen met de medicatie die ik kreeg van de huisarts. Dit was niet het geval en ik kreeg juist last van extra bijwerkingen.

Inmiddels was ik bij verschillende therapeuten geweest en ook bij een specialist in het ziekenhuis. Allemaal probeerden ze een pleister op de wond te plakken, zonder echt op zoek te gaan naar de kern. Ik stopte met alle medicatie en ik besloot om zelf op zoek te gaan naar de oplossing. Binnen no-time had ik me ingeschreven voor de opleiding tot orthomoleculair therapeut. Ik had niet de ambitie om therapeut te worden. Ik wilde gewoon meer weten over natuurgeneeskunde en het menselijk lichaam. Tijdens het eerste uur van de opleiding ging er al een wereld voor me open.

Ik ben leergierig, dus naast mijn opleiding ging ik mij verdiepen in kwantumbiologie, biohacks, meditatie, ademhaling, koude training en Ayurveda. Ik ging ook alles op mezelf testen en inmiddels heb ik mijzelf genezen van Hashimoto. Ook zijn mijn darmklachten verdwenen, ben ik afgevallen, sta ik elke dag op met energie en is de sprankeling weer terug in mijn ogen.

Dit gun ik jou en vele anderen ook en daarom heb ik besloten om een eigen praktijk te openen. Ik bied jou een luisterend oor en ik neem je verhaal serieus. Zo kunnen we op zoek gaan naar de oorzaak van jouw klacht en kunnen we gaan werken aan een oplossing; een nieuwe manier van leven zonder klachten.

Mijn opleidingen:

  • Orthomoleculair Voedingsadviseur
  • Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
  • Orthomoleculair Energetisch Therapeut
  • Medische Basiskennis
  • Voeding voor brein en darmen
  • Herstel na COVID-19
  • Voeding & Fit met Ayurveda
  • Darmmicrobioom therapie
  • Orthomoleculair Specialist Sport