Skip to main content

Gratis e-books, recepten en ademhalingstechnieken

Gratis e-books

Terug naar de natuur

Wij, als mens, zijn (nog) niet gemaakt voor onze moderne leefomgeving. Kunstlicht, fabrieksvoeding, weinig beweging en constante prikkels maken ons ziek. In dit e-book neem ik je terug naar de natuur en leer ik je meer over de biologische klok, voeding en chronische stress.

Download e-book

Receptenboek

Dit receptenboek is meer dan een lijstje met lekkere recepten. Het is namelijk ook een handleiding voor het creëren van gezonde maaltijden. Laat je inspireren, ga de keuken in en geniet vandaag nog van een voedzaam ontbijt, lunch en diner.

Download receptenboek

Seizoenskalender

Lokaal en seizoensgebonden eten is belangrijk voor een optimale werking van jouw biologische klok. De biologische klok zorgt ervoor dat alle biochemische processen in jouw lichaam op het juiste moment plaatsvinden. Om de timing te bepalen haalt de biologische klok informatie uit de omgeving. Deze informatie zit ook in voeding.

Download seizoenskalender

Ademhalingsoefeningen tegen stress

Box breathing

Zit je hoog in je ademhaling en merk je dat je door je mond ademt? Doe deze 4×4 ademhalingsoefening. Je wordt bewust van je ademhaling, je verlaagt je hartslag en je krijgt meer focus.

Wisselende neusgatademhaling

Een effectieve yoga ademhalingstechniek die meteen zorgt voor ontspanning. Ideaal als je stress voelt opkomen voor een presentatie, examen of ander spannend event.

Dubbele inademing

In deze video legt Dr. Andrew Huberman uit hoe de dubbele ademhaling werkt. Een supersnelle techniek om de parasympathicus te activeren. Dit is de rust en herstelmodus in je lichaam.