Skip to main content

Ik ben erachter gekomen dat andijvie niet alleen geschikt is voor in een stamppot. Je kunt deze groente ook gewoon door de pasta doen. Andijvie is rijk aan vitaminen en mineralen, en de bitterstoffen helpen de lever bij de ontgiftingsprocessen. Ideaal als je de avond daarvoor een aantal wijntjes hebt gedronken.

Het recept is glutenvrij en plantaardig. Ik heb namelijk groene erwten fusilli gebruikt en cashew room gemaakt als saus. Verder heb ik zongedroogde tomaten en een puntpaprika toegevoegd, en ik wat cherrytomaatjes gebakken in balsamico azijn. De andijvie kan je er rauw doorheen doen of eerst even blancheren. Door het blancheren zorg je ervoor dat de andijvie wat zachter wordt en beter verteerbaar wordt. Zo help jij je lichaam weer een handje.

De cashew room maak je als volgt:

  1. Week 150 gram cashewnoten voor ongeveer 2 uur in een kom met water. Ik gebruik gekookt water om het weekproces wat te versnellen.
  2. Na 2 uur giet je de cashewnoten af en maal je de noten fijn in een keukenmachine, blender of met je staafmixer. Voeg tijdens het blenden 100 ml water toe.
  3. Voeg als laatste 4 el edelgistvlokken toe, een beetje knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en zout en peper.