Skip to main content

Een gezonde lunch hoeft niet per se een salade te zijn. Je kunt ook een keer kiezen voor wraps. Wraps zijn ideaal, want je kunt er alle kanten mee op en je kunt ze ook makkelijk meenemen. Ik ben zelf niet zo’n fan van de kant-en-klare wraps uit de supermarkt. Deze zijn vaak gemaakt van tarwe, suiker en andere vulstoffen. Daarom maak ik ze liever zelf. Normaliter maak ik de wraps van boekweitmeel of havermeel, maar je kunt ze dus ook heel makkelijk maken van rode linzen. Je hebt slechts twee ingrediënten nodig!

GLUTENVRIJ | LACTOSEVRIJ | MELKVRIJ | VEGAN | PLANTBASED

  • 150 gram gedroogde rode linzen
  • 300 ml water
  1. Spoel de rode linzen goed af.
  2. Vul een kom of pan met 300 ml water en voeg de linzen eraan toe. Laat dit minimaal 3 uur weken.
  3. Giet alles in de blender en pureer alles fijn totdat je een glad beslag krijgt.
  4. Verwarm een koekenpan met een beetje kokosolie en bak hier de wraps in. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij het bakken van pannenkoeken, dus dat moet goed komen!

Beleg de wraps met groenten, hummus, avocado, pesto, zalm, tonijn of kip; wat jij lekker vindt. Ik had mijn wraps belegd met hummus, spinazie, punt paprika en gedroogde tomaatjes.