Skip to main content

Om heel eerlijk te zijn: ik sta eigenlijk het liefst niet uren in de keuken. Ik hou van simpele recepten met weinig ingrediënten en geen moeilijke stappen. Toen ik met mijn voeding terug ging naar de basis – zoveel mogelijk plantaardig en zo min mogelijk bewerkte voeding – merkte ik dat het koken en bakken alleen maar simpeler werd. Niet alleen mijn ontbijt, lunch en avondeten zijn binnen no time klaar, ook mijn gezonde snacks kosten niet veel tijd om te maken. Ik eet niet vaak een tussendoortje, maar soms heb je gewoon lekkere trek of wil je iets lekkers nemen bij de koffie. Daarom ben ik zo’n fan van bliss balls. Dit zijn kleine snackjes waarmee je ontzettend veel kanten op kan. Ik heb al eerder een recept gedeeld van chocolade bliss balls, gemaakt van zwarte bonen. Ook een topper! En nu heb ik red velvet bliss balls gemaakt van bieten en cacao.

Een gezonde snack

Deze red velvet bliss balls zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook nog eens groenten, eiwitten, omega 3 vetten en vezels. Dit zijn ook gelijk de voedingsgroepen die ik in elke maaltijd probeer te verwerken. Ik heb de bliss balls namelijk gemaakt met bieten (groenten), amandelmeel en walnoten (omega 3), en kokosrasp, hennep-, chia- en lijnzaad (eiwitten, omega 3 en vezels). Ook bevat het rauwe cacaopoeder wat rijk is aan magnesium. Magnesium is supergoed voor je na het sporten of in de avond voor een betere slaap. Daarbij zullen deze bliss balls je bloedsuikerspiegel zo min mogelijk laten stijgen. Ze bevatten dan wel dadels, maar deze zijn verpakt in een combinatie van vetten, eiwitten en vezels. Deze combi zorgt ervoor dat je de benodigde energie en vulling krijgt, zonder dat je een enorme dip krijgt en een drang naar meer suikers en zoetigheid.

Ingrediënten

 • 1 middelgrote biet (voorgekookt)
 • 125 gram amandelmeel
 • 6 dadels
 • 1 el lijnzaad
 • 1 el chiazaad
 • 1 el hennepzaad
 • 4 theelepels rauwe cacaopoeder
 • Handje walnoten (in stukjes gehakt)
 • 2 el kokosrasp

Bereidingswijze

 1. Week de dadels voor 15 minuten in heet water.
 2. Doe de dadels en de gesneden biet in een keukenmachine of blender, en creëer een glad mengsel.
 3. Meng nu alles in een kom met de rest van de ingrediënten, behalve de kokosrasp.
 4. Het mengsel moet plakkerig zijn en niet te nat. Als het te nat is, kan je het voor een uurtje in de koelkast zetten. Dit zal voor meer stevigheid zorgen.
 5. Rol vervolgens de balletjes met je handen. En rol elk balletje door de kokosrasp voor de finishing touch.

Bewaar de bliss balls in de koelkast of vries ze in, zodat je op een later moment nog kunt genieten van deze healthy snack!

X