Skip to main content

Maak van je eerste maaltijd op de dag een feestje met dit ontbijttaartje. Het recept is glutenvrij, plantaardig en gezond! Het bestaat namelijk uit kokosyoghurt, zelfgemaakte frambozen jam en granola. Bekijk hieronder hoe je de jam en granola maakt.

Ingrediënten

 • 250 g bevroren frambozen
 • 2 el chiazaden
 • 80 g glutenvrije havermout
 • handje kokossnippers
 • handje lijnzaad
 • handje pompoenpitten
 • handje zonnebloempitten
 • handje rozijnen
 • kaneel en speculaaskruiden
 • 1 el honing
 • 1 el amandelpasta

Bereidingswijze frambozen jam

De frambozen jam heb ik gemaakt met 250 g bevroren frambozen en 2 el chiazaden. Verwarm alles in een pannetje met wat kokosolie en prak alles fijn totdat je een soort jam krijgt. Laat het afkoelen in de koelkast. 

Bereidingswijze snelle granola

Als topping heb ik een snelle granola uit de pan gemaakt. Je kunt natuurlijk ook gewoon de oven gebruiken maar deze versie is binnen 5 minuten klaar. Verwarm 80 g glutenvrije havermout met kokossnippers, lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Laat het een beetje krokant worden. Voeg nu kaneel en speculaaskruiden toe. Meng alles met 1 el honing en 1 el amandelpasta.