Skip to main content

De wereld gaat niet voorbij als je veganistisch of glutenvrij eet. Je kunt namelijk nog steeds genieten van deze no-bake frambozen cheesecake. Lees je dit nu en denk je “wow fantastisch” en wil je meteen beginnen? Houd er rekening mee dat de cashewnoten 4 uur lang moeten weken.

Bodem

 • 150 gr walnoten
 • 3 dadels
 • 2 el kokosolie
 • 1 tl speculaaskruiden of kaneel
 • snufje zout

Cheesecake

 • 300 gr cashewnoten
 • 120 ml kokosmelk
 • 3 el agavesiroop
 • 2 el citroensap
 • 1 el vanille extract

Frambozentopping

 • 200 gr frambozen*
 • 1 el citroensap
 • 2 el chiazaad

*Ik raad je wel aan om verse frambozen te gebruiken. Als je bevroren frambozen gebruikt, kan de topping wat waterig smaken.

Let op: de cashewnoten moet je 4 uur weken in water.

 1. Vet de springvorm in met kokosolie.
 2. Maak eerst de bodem. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender of keukenmachine. Maal net zolang totdat alle walnoten en dadels fijn zijn. Verspreid nu het deeg over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met een lepel of je vingers. Zet vervolgens de springvorm in de vriezer.
 3. Maak nu de cheesecake. De cashewnoten moeten 4 uur weken in koud water, dus wees voorbereid. Spoel na het weken de cashewnoten af en doe ze samen met alle andere ingrediënten in de blender of keukenmachine. Blend net zolang totdat je een gladde structuur hebt. Verspreid vervolgens de cheesecake laag over de bodem en zet de springvorm weer in de vriezer.
 4. Maak nu de topping. Doe de frambozen samen met het citroensap in de blender of keukenmachine. Blend net zolang totdat je een gladde structuur hebt. Roer nu de chiazaden erdoor en verspreid vervolgens de frambozentopping over de cheesecake.
 5. Zet de cheesecake voor minimaal 4 uur in de vriezer. Haal de cheesecake 30 min. voor het opdienen uit de vriezer.

Bonustip: wil je een keer zelf verse jam maken zonder toegevoegde suikers en andere gekke ingrediënten? Gebruik dan de ingrediënten voor de frambozentopping en volg dezelfde bereidingswijze. Zet alleen de jam een nacht in de koelkast i.p.v. in de vriezer. Zo kan je bij het ontbijt direct genieten van je homemade jam.