Skip to main content

De natuur heeft ons zoveel te bieden. Soms vergeten we dat weleens. Zo kan je ook heel makkelijk je eigen scrub maken van natuurlijke ingrediënten, die je waarschijnlijk al in huis hebt: koffie en kokosolie.

“Deze koffie scrub verwijdert dode huidcellen, stimuleert de bloedcirculatie en geeft je nieuwe energie.”

Ik zet zelf elke dag koffie met de capsules van Roots. Deze koffie is 100% biologisch en bij het telen zijn geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Heel erg fijn voor onder andere je lever en darmen, want bestrijdingsmiddelen zijn stille slopers van je gezondheid. Heb je een auto-immuunziekte zoals Hashimoto, dan moet je hier extra goed op letten. Het binnenkrijgen van toxines kan namelijk voor extra klachten zorgen.

Vandaag kwam ik erachter dat je met één koffiecapsule voldoende scrub kunt maken voor je hele lichaam en gezicht. Zo kan je elke keer dat je je huid wilt exfoliëren een verse koffie scrub maken. Hierdoor kan de scrub ook niet bederven!

Wat heb je nodig?

  • 1 koffiecapsule (het liefst zo vers mogelijk)
  • 1 el kokosolie

Zo maak je de scrub

Verwarm 1 el kokosolie in een bakje, zodat de kokosolie vloeibaar wordt. Doe daar de inhoud van de koffiecapsule bij. Meng dit goed met elkaar. Breng vervolgens de koffie scrub aan op een vochtige huid. Masseer de scrub zachtjes met cirkelvormige bewegingen over je huid. Spoel vervolgens je lichaam af met warm water. Je huid is nu helemaal zacht en shiny ♥