Skip to main content

Een smoothie klinkt gezond, maar je kunt al snel een enorme suikerbom maken. Hoewel het hier om fruitsuikers gaat, zorgen ze wel voor een enorme stijging van je bloedsuikerspiegel en dat is iets wat je niet wilt. Het is fijner voor je lichaam, je energie en hormoonhuishouding als je bloedsuikerspiegel constant blijft. Ook met een smoothie kan je hiervoor zorgen. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van een gezonde smoothie. Voeg bijvoorbeeld groenten, vetten en eiwitten toe voor het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel en een langere verzadiging.

Nu je weet hoe je een gezond kan maken, is het ook wel handig om wat tips te geven over de ingrediënten die je kan toevoegen aan je smoothie. Denk aan boerenkool, rode bieten, eiwitpoeder en hennepzaad. Vergeet ook niet de toppings en specerijen om je smoothie helemaal af te maken. De toppings zorgen er overigens voor dat je gaat kauwen op de smoothie. Dit stimuleert je vertering en opname en zorgt voor een langer verzadigd gevoel.