Skip to main content

Bliss balls zijn een goed alternatief voor een gezond tussendoortje. En deze balletjes van zwarte bonen zijn al helemaal suberb! Heb je nog nooit een zoete snack gemaakt van zwarte bonen, klik dan niet weg, maar probeer het eens. Je zult geen spijt hebben!

Wist je dit al over zwarte bonen?

  1. Zwarte bonen houden je bloedsuikerspiegel in balans.
  2. Ze bevatten veel antioxidanten, vezels en eiwitten.

Deze bliss balls zijn dus een ideale snack, zonder dat je een enorme piek en daling krijgt in je bloedsuikerspiegel. In combinatie met de dadels blijft alles dus goed in balans. Daarnaast hebben mensen met Hypothyreoïdie en Hashimoto vaak last van gevoelige darmen. De zwarte bonen zullen je darmen juist een voordeel doen!

Het recept

Voor het maken van deze bliss balls heb je maar 5 ingrediënten nodig.

  • een blik zwarte bonen
  • 3 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 5 ontpitte dadels
  • kokosrasp
  • een snufje zout

Stap 1
Week de dadels 15 minuten in een bakje met lauw water.

Stap 2
Was de zwarte bonen goed af en laat ze uitlekken in een zeef. Voeg de bonen samen met de dadels in een kom en pak je staafmixer erbij. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken, maar zo fancy schmancy ben ik niet ;).

Stap 3
Als je een gladde mousse hebt gecreëerd, voeg je de rauwe cacaopoeder en het zout erbij. Je kunt ook nog wat kokosrasp toevoegen voor meer bite aan de binnenkant. Je kunt er nu voor kiezen om alles te “roeren” met een lepel, maar het is makkelijker om het erin te kneden. Maak uiteindelijk een grote bal.

Stap 4
Tijd om de balletjes te draaien! Maak ze zo groot of klein zoals jij dat wilt.

Stap 5
Rol de balletjes door de kokosrasp. Et c’est fini!