Skip to main content

Voor je gezondheid is het echt een must om elke dag 500 gram groenten te eten. Groenten zitten namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels. Dit is goed voor je immuunsysteem, hormonen, darmen, stofwisseling en je krijgt er ook nog een stralende huid van. 500 gram groenten klink veel, vooral als je het in één maaltijd gaat stoppen. Het is makkelijk om de hoeveelheid groenten over verschillende maaltijden te verspreiden. Hierdoor creëer je ook automatisch gezonde gerechten. Om wat meer groenten te eten tijdens de lunch, heb ik een receptje voor je voor groente pannenkoeken. Het recept is goed voor ongeveer 6 pannenkoeken.

Ingrediënten

 • 200 gr boekweitmeel
 • 500 ml ongezoete amandelmelk
 • 3 eieren
 • 50 gr vegan kaas (Violife mozzarella)
 • 150 gr geraspte wortel / 75 gr wortel julienne gesneden (AH)
 • 150 gr geraspte bieten / 75 gr bieten julienne gesneden (AH)
 • 2 handen spinazie
 • Kruiden, zoals zout, peper, knoflookpoeder, basilicum, chili en paprikapoeder
 • Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

 1. Rasp de wortels en bieten, en snijd spinazie in kleine stukjes.
 2. Maak het pannenkoeken beslag klaar. Meng eerst het boekweitmeel met de helft van de amandelmelk. Voeg daarna de eieren toe en het laatste beetje melk. Als je een glad beslag hebt, kun je de rest van de ingrediënten toevoegen.
 3. Verwarm de pan met een beetje kokosolie en bak de pannenkoeken totdat het beslag op is.

Geen zin om de wortelen en bieten te snijden? Bij de Albert Heijn verkopen ze julienne gesneden wortel en biet. Kies je voor deze optie, dan gebruik je 75 gr i.p.v. 150 gr. Je kunt de overige voorgesneden wortel en bieten eventueel als topping gebruiken voor je pannenkoek.