Skip to main content

Dit recept is met een geluk bij een ongeluk de wereld ingekomen. Ik zou namelijk met een vriendin een glutenvrije vegan lasagne maken, maar daar stak de voorraad van de Albert Heijn een stokje voor. De lasagnebladen van pompoen waren namelijk uitverkocht… Maar we hadden zoveel zin in de lasagne dat we er een pastaschotel van hebben gemaakt. Het recept is supersimpel, het duurt slechts 30 minuten en het is genoeg voor 4-6 personen.

Ingrediënten:

  • AH biologische kikkererwt fusilli
  • AH biologische linzen fusilli
  • Pakje gezeefde tomaten van 500 gr.
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 doosje kastanje champignons
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 el havermeel (je kunt ook ander bindmiddel gebruiken, zoals boekweitmeel, tapiocameel of lijnzaadmeel)
  • Edelgistvlokken
  • Vegan mozzarella strooikaas van Violife
  • 2 tl. kokosolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 200 graden en vet de ovenschaal in met een beetje kokosolie.
  2. Snij de courgette in stukjes. Bedek vervolgens de bodem van de ovenschaal met de gezeefde tomaten en strooi hier de stukjes courgette overheen.
  3. Voeg nu de kikkererwt en linzen fusilli toe aan de overschaal. Je hoeft deze fusilli niet eerst te koken, want door de kikkererwten- en linzenmeel zijn ze snel gaar.
  4. Nu ga je aan de slag met de romige champignonsaus.
    1. Snij de uit, knoflook en kastanje champignons.
    2. Fruit de ui en knoflook in een steelpannetje.
    3. Voeg nu 2/3 van de kastanje champignons toe en wacht tot dat deze verkleuren en zachter worden. De overige kastanje champignons gebruik je als garnering in de saus gebruiken.
    4. Voeg nu ongeveer 250 ml amandelmelk toe. Dit moet je vooral op gevoel doen. Je wilt namelijk niet dat de saus te waterig wordt.
    1. Voeg 2 eetlepels havermeel en de edelgistvlokken toe. Ook dit moet je op gevoel doen. Roer alles goed door en laat het een beetje inkoken. De saus moet wat dikker worden. Dus blijf een beetje spelen met de havermeel, edelgistvlokken en amandelmelk, totdat je de juiste dikte hebt.
    2. Ben je blij met de consistentie? Pak dan je staafmixer en mix alles tot een mooie saus. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat amandelmelk toe. Vind je de saus te dun? Voeg dan wat edelgistvlokken toe.
  5. Voeg de champignonsaus toe aan de overschaal en zorg ervoor dat de lagen daaronder bedekt zijn met de saus. Dit zorgt ervoor dat alles goed gaar wordt in de oven.
  6. Strooi nu de vegan mozzarella eroverheen en zet de schaal voor 10 minuten in de oven. Kijk na 10 min. of de kaas is gesmolten en of de pasta beetgaar is.

Eet smakelijk!

Kijktip voor tijdens het koken ?: https://www.youtube.com/watch?v=Oht9AEq1798