Skip to main content

Ik zal maar meteen eerlijk zijn: zo zag mijn keukenkastje er gisteren niet uit haha. (Scroll naar beneden voor de before foto.) Ik had van de week een grote bestelling geplaatst bij De Notenshop. Toen ik dat binnenkreeg en het aantal plastic stazakken zag, werd ik niet echt blij. Mijn keukenkastje zat al vol met dat soort verpakkingen en het is totaal niet overzichtelijk. Gewoon een doorn in m’n oog!

Ik ging op zoek naar glazen voorraadpotten en kwam bij de Blokker terecht. Echt een aanrader als je net zulke voorraadpotten zoekt voor een voordelige prijs! Ik heb een aantal potten gekocht van 1 liter en van 0,5 liter. (De weckpotjes op de foto had ik al en zijn van de Albert Heijn.)

Orthomoleculair therapeut Haarlem

Wat zit er in deze geweldige voorraadpotten?

 • Paranoten
 • Walnoten
 • Amandelen
 • Cashewnoten
 • Zonnebloempitten
 • Pompoenpitten
 • Hennepzaad
 • Lijnzaad*
 • Chiazaad

*Ik koop altijd hele lijnzaad en niet gebroken lijnzaad. Waarom? Lijnzaad bevat onverzadigde vetzuren (Omega 3) en onverzadigde vetzuren oxideren bij blootstelling aan zuurstof en licht. Wanneer je lijnzaad breekt, start het oxidatieproces. Dus koop je een zakje gebroken lijnzaad uit de supermarkt, dan is het eigenlijk al bedorven en schadelijk voor je gezondheid. Voor gebruik maal ik de lijnzaad zelf in een keukenmachine, maar je kunt ook een koffiemolen of blender gebruiken.

 • Quinoa
 • Volkoren rode rijst
 • Havermout (glutenvrij)
 • Boekweitvlokken
 • Kokosrasp
 • Cacaopoeder
 • Cacaonibs
 • Spirulina
 • Dadels

Ik vind het superfijn om deze producten op voorraad te hebben, want je kunt er echt alle kanten mee op. De noten kan je bijvoorbeeld toevoegen aan salades, havermoutpap of yoghurt. Het zelfde geldt voor de zaden en pitten. Deze zijn ook top voor smoothies en soepen. De havermout en boekweitvlokken zijn ideaal als ontbijt en je kunt er zelf meel van maken door het te blenden. Zo kan ik nog wel even doorgaan haha.

Ik hoop dat het jou inspireert om deze producten wat vaker in je gerechten toe te voegen of om eens je keukenkastje op te ruimen 😉

Before. Gelukkig zat er een deurtje voor.