Skip to main content

Het maken van een gezonde lunch hoeft niet moeilijk te zijn. Als ik weinig tijd heb of als ik een salade wil meenemen, dan maak ik deze bietensalade met quinoa en blauwe bessen. De blauwe bessen zijn niet alleen een lekkere toevoeging, ze hebben ook een goede werking op je gezondheid. Ik eet ze graag omdat ze vol antioxidanten zitten. Antioxidanten heb je nodig om de vrije radicalen in je lichaam te bestrijden. Vrij radicalen zijn namelijk schadelijk voor je cellen en zorgen voor ontstekingen in je lichaam. Voor iedereen is het goed om de ontstekingswaarden in je lichaam laag te houden. Zo houd je je lichaam namelijk weerbaar tegen (ernstige) ziekten.

Goed om te weten: merk je dat je snel rimpels krijgt? Dan heb je waarschijnlijk te veel vrij radicalen in je lichaam. Je kunt het ontstaan van vrije radicalen in je lichaam niet vermijden, maar wel de mate waarin ze ontstaan. Zo zorgen de volgende elementen voor een overdosis aan vrije radicalen: roken en sigarettenrook (meeroken), het drinken van alcohol, het eten van veel suiker en transvetten en het hebben van langdurige stress. Probeer deze elementen te vermijden en probeer voeding te eten met veel antioxidanten. Blauwe bessen is dus een goede toevoeging aan je maaltijd.

Ingrediënten

  • Pakje voorgekookte bieten
  • 100 g quinoa
  • 1 rode ui
  • (Vegan) feta
  • Handje blauwe bessen
  • Handje walnoten
  • 1 el lijnzaadolie of olijfolie
  • Zout, peper en knoflookpoeder

Bereidingswijze

Je hoeft alleen de quinoa te koken volgens de verpakking, en de bieten en ui te snijden. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en je bent klaar!