Skip to main content

Ik hou van salades omdat je er zo lekker mee kan variëren. En een salade is ideaal als lunch! Ik heb van de Griekse salade een maaltijdsalade gemaakt door extra vetten en koolhydraten toe te voegen, zoals avocado en bruine rijst. Om de salade af te maken heb ik nog een dressing erbij gemaakt. Dit recept is voor twee personen en is glutenvrij en plantaardig.

Ingrediënten salade

 • 100 g bruine rijst of zilvervlies rijst
 • 100 g sla (ik koop meestal zo’n slamelange)
 • 4 trostomaten
 • 1/2 komkommer
 • 1 rode paprika
 • 1 rode ui
 • Olijven
 • Vegan feta van Violife

Ingrediënten dressing

 • 4 eetlepels olijfolie
 • peper en zout
 • 2 theelepels oregano
 • knoflookpoeder (doe vooral een hoeveelheid die jij lekker vindt)
 • sap van een halve citroen

Bereidingswijze

Kook eerst de rijst volgens de verpakking en laat deze afkoelen. Snij ondertussen alle andere ingrediënten. Voeg alles samen in een kom of verdeel het over twee borden. Maak de dressing in een apart bakje en giet deze over de salade heen.