Skip to main content

Wil je gezond eten, maar word je helemaal duizelig van de termen, glutenvrij, vitaminen, macro’s, calorieën tellen, eiwitten, vegan etc.? Begin gewoon eerst met het advies: eat the rainbow. Zorg voor kleur op je bord door verschillende groenten toe te voegen. Dit ziet er niet alleen vrolijk uit, je krijgt ook nog verschillende voedingsstoffen binnen. Hier worden je darmen, immuunsysteem, hormonen, hersenen en stofwisseling superblij van. 

Met deze rainbow curry krijg je maar liefst 6 verschillende groenten binnen: pompoen, courgette, tomaat, bloemkool, spinazie en ui.

Ingrediënten

  • 1 zak pompoenblokjes ( diepvries)
  • 1 zak bloemkoolrijst (diepvries)
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 handen spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blik linzen
  • Gele currypasta van Fairtrade Original
  • Kokosolie om in te bakken
  • Eventueel quinoa of zilvervliesrijst voor erbij

Bereidingswijze

  1. Pak een grote soeppan en fruit daarin de ui met een beetje kokosolie.
  2. Voeg de pompoenblokjes, courgette, bloemkoolrijst en tomaat toe. En roer hier de currypasta doorheen. Giet de kokosmelk erbij en roer alles goed door. Laat dit voor 10 minuten zachtjes koken.
  3. Spoel de linzen goed af en voeg deze samen met de spinazie toe aan de pan. Als de spinazie is geslonken is de curry klaar!
  4. Je kunt er nog wat quinoa of zilvervliesrijst bij koken voor een complete maaltijd.