Skip to main content

De meeste mensen eten boerenkool voornamelijk in een stamppot, dus daarom wilde ik eens wat anders proberen! Een boerenkoolsalade met pompoen, rode ui, (vegan) feta, geroosterde kikkererwten en granaatappelpitjes. Het recept is glutenvrij en plantaardig.

Ingrediënten

  • 300 g boerenkool
  • 400 g pompoenblokjes
  • 1 rode ui
  • 100 g granaatappelpitjes
  • een stukje vegan feta van Violife
  • Blik kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • cayennepeper
  • zout en peper
  • 1 el honing

Bereidingswijze

  1. Ik hou van gezond maar ook van makkelijk, daarom heb ik deze keer gesneden pompoenblokjes gebruikt. Kook deze pompoenblokjes volgens de verpakking.
  2. Maak ondertussen de geroosterde kikkererwten. Dit kan in een bakpan, maar ook in de oven. Als je kiest voor de oven, dan verwarm je deze op 200 graden. Rooster de kikkererwten met een beetje kokosolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper, voor 15 minuten. Schep daarna om en voeg nog wat honing en cayennepeper toe. Laat ze nog voor 10 min in de oven staan.
  3. Snij de rode ui en masseer de boerenkool met olijfolie. Hierdoor maak je de boerenkool zachter en makkelijk verteerbaar.
  4. Als alles klaar is, verdeel je de ingrediënten over twee borden. Bestrooi als laatste de salades met granaatappelpitjes en vegan feta.