Skip to main content

Bliss balls zijn mijn favoriete snack om te maken. Het is makkelijk, je hebt weinig ingrediënten nodig en deze snack is zo veelzijdig. Je kunt niet alleen variëren in smaken, maar ook waarvoor je de snack gaat gebruiken. Een bliss ball is ideaal als pre-workout snack, tussendoortje, lekkere trek, voor onderweg en natuurlijk voor bij de koffie of thee. Bekijk hieronder hoe je de Pumpkin Spice bliss balls maakt.

Ingrediënten

  • 150 g havermout (glutenvrij)
  • 200 g pompoenpuree 
  • 1 el amandelpasta
  • 2 el hennepzaad
  • 2 el honing
  • 2 tl speculaaskruiden
  • Handje gehakte walnoten
  • Snuf zout

Bereidingswijze

  1. Kook en pureer eerst de pompoen en laat dit afkoelen.
  2. Doe vervolgens alle “natte” ingrediënten in een kom met het zout en de speculaaskruiden.
  3. Doe nu de droge ingrediënten erbij. Tip: doe de havermout beetje bij beetje in de kom, zodat het beslag niet te droog wordt.
  4. Ben je tevreden met het beslag? Zet het dan voor een uur in de koelkast. Op deze manier zorg je ervoor dat het beslag meer stevigheid krijgt.
  5. Na een uur kan je de balletjes gaan draaien. Ik gebruik altijd een eetlepel als formaat. Zo worden de balletjes even groot. 
  6. Rol de balletjes nog door wat havermout en je bent klaar!